Naturbruksprogrammet DJURVÅRD 2018-04-16T10:37:31+00:00

Naturbruksprogrammet DJURVÅRD

Nytorps hästgymnasium (NYT) skolkod 2114

Som elev hos oss är tanken att du utifrån en gemensam grund i Naturbruksprogrammet profilerar din gymnasieutbildning utifrån dina speciella intresseområden. Vårt samarbete med arbetsmarknaden genomsyrar hela din utbildning.

Syftet med utbildningen är du blir konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Vår programplan ger dig grundläggande högskolebehörighet. För de som vill erbjuds utökad behörighet och möjlighet finns att välja bort högskolebehörigheten och istället läsa fler kurser om djur.

D9-utbildning: Elever som läser till djurvårdare hos oss får den eftertraktade grundläggande kursen i läkemedelshantering.

Elevutrustning: Alla elever får jodpurs med stålhätta, profiljacka och en skoldator.

Våra profiler ger dig en grund för framtida yrkesval

Djursjukvård – Häst

Här får du kunskaper om att sköta både sjuka och friska djur. Utbildningen ger dig en fördjupad kunskap i sjukdomslära, lagar och bestämmelser som rör arbete med skadade och sjuka djur. Du får en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Med den här examen blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden eftersom bristen på utbildad personal är stor inom det här området i Sverige.

Djursjukvård – Smådjur

Djurvård -Djurparksdjur

Här får du lära dig att sköta och vårda olika sorters djur. Du lär dig bl.a. om att hantera och sköta djurparksdjur och djuranläggningar. Djurens behov, djuretik samt lagar och andra bestämmelser som reglerar arbete med djur och djurhållning i offentlig förevisning. Det här är utbildningen för dig som vill uppleva hur det är att jobba nära djuren och lära dig djuparksarbetet på riktigt.